"Chef restaurant moet dierenwelzijn belangrijk vinden"

Hoofdstuk 11 gaat over horeca en MVO.

“In een restaurant moet je er maar op vertrouwen dat de chef dierenwelzijn belangrijk vindt. Wat kun je doen als je ‘goed’ wil eten op je avondje uit?

Een week nadat Varkens in Nood de dierenwelzijnscheck voor de horeca lanceerde – honderd Amsterdamse restaurants getest op de diervriendelijkheid van vlees, vis, zuivel en eieren – verklaarde het klimaatrapport van de VN dat we ons eetpatroon moeten veranderen (lees: minder vlees eten).

Hoewel er volgens Wakker Dier dit jaar meer wordt gestunt met goedkoop vlees, zijn vleesvervangers aan een opmars bezig. Sinds 2017 is het aantal verkochte vlees­vervangers in de supermarkt met 51 procent toegenomen, de vleesverkoop (van rund-, varkens- en wildvlees) is sindsdien juist met 9 procent gedaald.

Hoe sijpelen deze ontwikkelingen door in de horeca? Zijn dierenwelzijn en duurzaamheid iets waar chefs rekening mee houden? En wat als je als restaurantbezoeker alleen vlees wilt eten van dieren die een redelijk leven hebben gehad?” (Charlotte Kleyn in het Parool).

Lees hier het complete artikel.



«  Terug naar overzicht