Sportwinkels en racisme?

De hoofdstukken 5, 6 en 7 gaan over marketing(communicatie). Hoofdstuk 10 over HRM. Met het oog daarop attenderen wij u graag op het volgende.

In Amsterdam werd in november een gewapende overval gepleegd op de winkel van JD Sports in de Bijlmer. Een grote groep mannen, gewapend met messen, viel de winkel binnen en heeft volgens de politie een ‘flinke buit’ meegenomen. De politie onderzoekt of de overval onderdeel is van een reeks overvallen op sportwinkels van JD Sports in verschillende landen. (…)

In België worden de overvallen gelinkt aan een incident in een JD-winkel in Luik. Daarbij zou een personeelslid van JD Sports zich racistisch hebben geuit tegenover haar collega’s. Beelden daarvan kwamen volgens de Belgische site HLN afgelopen zondag online. Ze zouden op 23 oktober gemaakt zijn. Op de beelden zou te zien zijn dat een vrouw haar werknemers vraagt om zich op te stellen in drie rijen: ‘Arabes, gwers et de macaques.’ Met die aanduidingen worden waarschijnlijk mensen van Arabische komaf, witte mensen en donkere mensen bedoeld.

Voor het complete nieuwsbericht surf naar hier.



«  Terug naar overzicht